Free your Mind  

Ayahuasca en het gebruik van Medicatie en Voedingssupplementen

Als je gezondheid niet goed is en als je medicatie neemt, moet je me dat altijd een paar weken vóór de ceremonie melden via e-mail. 

Ayahuasca heeft contra-indicaties met een aantal medicijnen, vooral met anti-depressiva zoals Prozac, Seroxat, Effexor en al dit soort SSRI - drugs, maar ook met methadon (een vervanger voor heroïne), morfine, oxycodon, anabole steroïden, Ritalin en medicatie die MAO-remmers bevat, zoals Depekene, Dilantin, Tegeretol bevat. Ook beta-blockers kunnen absoluut niet samen met ayahuasca worden gebruikt.  

Wanneer je dit soort medicatie gebruikt, mag je niet deelnemen aan een ayahuasca-ceremonie of je dient daar 2 tot 3 weken voor de ceremonie mee te stoppen. Het kan leiden tot een plotselinge coma, shock of zelfs de dood. Je kan dan gemakkelijk een zogenaamde serotonine-syndroom krijgen.  

Houdt er rekening mee dat St. Janskruid precies op dezelfde manier in de hersenen werkt als anti-depressiva (SSRI”s), dus ook met St. Janskruid moet je stoppen minimaal twee weken voor de ceremonie en dat geldt ook voor het kruidenmiddel Kanna. Hetzelfde geldt voor de plant Ephedra of efedrine die heel veel in vetverbranders wordt gebruikt en kan zeer gevaarlijk met ayahuasca zijn. Ook 5-http kan niet gebruikt worden in combinatie met ayahuasca.  

Codeine en Pholcodeine voornamelijk gebruikt in medicijnen voor verkoudheid, griep en hoesten moeten worden gestopt 48 uur voor de ceremonie. En antihistamine medicijnen voor verkoudheid, sinus problemen, hooikoorts of allergieën (Actifed DM, Benadryl, Benylin, chloor-Trimeton, Compoz, etc.) hetzelfde.  

Voedings Supplementen: Met het supplement Melatonine moet je ook 48 uur voor de ceremonie stoppen en met L-Tyrosine, N-acetyl L-tyrosine en DL-Phenylanine ook. Houdt mij op de hoogte welke van medicatie je gebruikt.  

Met vitamines en andere kruidenpreparaten zijn er geen contra-indicaties.  

Andere voorschriften:  

Het is belangrijk om met een lege maag te komen, dat betekent niet meer eten na 9.30 uur in de ochtend. Thee, water, fruitsappen kun je onbeperkt gebruiken. Als je wilt kun je proberen om de hele dag te vasten, maar het is niet absoluut noodzakelijk. Je kan in de ochtend nog wat t licht voedsel eten, zoals fruit en crackers. Liever geen melk producten op de dag zelf.  

Geen harddrugs, geen hallucinogene paddestoelen, geen xtc, geen lsd, ten minste één week voor de ceremonie. Marihuana is geen probleem, maar bij voorkeur niet, zodat je een sterker effect van de ayahuasca kan ervaren. Geen alcohol op zijn minst op de dag vóór.  

Liever geen varkensvlees, niet vlak voor de ceremonie en niet na de ceremonie.. Varkensvlees bevat duizenden meer bacteriën dan enig ander vlees en het is erg zwaar te verteren. In het algemeen is varkensvlees zeer ongezond en ook niet zo goed in combinatie met ayahuasca. Je zal geen grote overlast ervaren als je het wel doet, maar het interfereert met het interne schoonmaak proces van de ayahuasca.  

Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften. Zorg wel dat je gemakkelijk zittende kleding aan hebt. En niet bedrukt met doodshoofden of rare aliens. (hebben we meegemaakt dat mensen dat dragen).  

Neem een fles water mee en iets te eten voor na de ceremonie. 


Mentale problemen  

Mensen die lijden aan een psychose of schizofrenie mogen niet deelnemen aan een ayahuasca-ceremonie. Deze sterke hallucinogene middelen zijn niet aan te raden voor mensen die al problemen hebben om de werkelijkheid te onderscheiden van visioenen en de droomwereld. Er bestaat een kans dat wanen en psychoses versterkt worden door de ayahuasca.  

Respecteer ajb. bovenstaande regels, anders kun je niet meedoen. In andere landen zijn sommige mensen gestorven, altijd als gevolg van drugs of zware medicatie in combinatie met ayahuasca. Als je schoon bent, kan er niets ernstig gebeuren. Zelfs wanneer de ayahuasca erg sterk voor je is, ben je volkomen veilig.  

Ayahuasca is een kortwerkend hallucinogeen. Dat betekent dat het slecht gedurende een paar uur sterk is en daarna zwakt het snel af. Als het vrij snel is uit gewerkt bij je, kun je daarna nog een dosis nemen. De meeste mensen kunnen na de ceremonie gewoon met de trein of auto naar huis. Als dat echt niet lukt, kun je met een van ons mee naar huis.  

Mensen die van ver komen  kunnen van tevoren een logeerkamer reserveren bij een van onze vrienden of een goedkoop hotel boeken.

 

E-mailen
Map
Info