Free your Mind  

Het belang van een goede sjamaan

Een sjamaan is een genezer en een gids naar de spirituele werelden. Hij of zij moet de ceremonies spiritueel kunnen beschermen zodat de ayahuasa reis voor alle deelnemers een veilige ervaring is. De sjamaan/genezer moet spirituele genezende energieen in de ceremonie kunnen brengen en dat doet hij of zij door een kanaal te zijn voor deze krachten.  Dit kan alleen worden vorm gegeven door genezers/sjamanen die vele jaren ervaring met deze plant hebben en die weten hoe zij met alle krachten die vrij komen in een ceremonie moeten omgaan.

In het hoofdstuk over Bevrijding heb ik uitgelegd dat ayahuasca er, onder andere, voor gemaakt is om mensen van negatieve energieën te bevrijden. Dat betekent echter wel dat de sjamaan of degene die zo een ceremonie leidt daar heel veel ervaring mee moet hebben. Die moet deze energie kunnen herkennen, eventueel kunnen weghalen en hij moet de andere deelnemers kunnen beschermen. En dat is dus heel vaak niet het geval. Heel veel begeleiders, vooral westerlingen, die met dit medicijn werken die zien alleen maar de lichte kant en de therapeutische kant. Die spreken alleen over the love and the light, die de ayahuasca geeft. En dat is ook zo, maar juist doordat het zoveel love and light brengt, komen er gigantisch veel donkere stukken in mensen naar boven, zowel uit dit leven als uit vorige levens.

En veel van die self made sjamanen die zien dat helemaal niet, omdat ze daar niet de juiste opleiding voor hebben gehad. Een aantal van de meest bekende ayahuasca begeleiders hier in Nederland zijn zelfs nog nooit van hun leven in de Amazone geweest, laat staan dat ze een volleerde sjamaan als leraar hebben gehad. En het gaat nog verder: deze self made sjamanen ontkennen zelfs het bestaan van negatieve entiteiten. Volgens hen zijn het allemaal projecties van de eigen geest. Kijk, ik vind het allemaal prima hoe mensen erover denken, maar dan moet je geen ayahuasca geven aan anderen. Doe dan wat anders, geeft therapie of wat dan ook. Maar blijf dan verre van ayahuasca, die er speciaal voor bedoeld  is om mensen van deze negatieve entiteiten te bevrijden.

Want dat het goed mis kan blijkt ook uit het volgende artikel: 
Onervaren sjamanen zorgen voor doden bij ayahuasca ceremonies

Daarom is het van heel groot  belang dat de sjamaan in contact staat met hoge spirituele gidsen die gedurende de ceremonies de deelnemers kunnen beschermen tegen de negatieve entiteiten van de andere deelnemers. Omdat iedereen volledig open staat onder invloed van ayahuasca loop je het risico om entiteiten van andere deelnemers op te pikken en dan ga je dus slechter weg dan dat je binnenkwam. Dit gebeurt in Nederland heel vaak hoor ik van mensen die dan achteraf bij mij hulp komen zoeken. Ik werk zelf met mijn Hoger Zelf ( en ook jullie Hoger Zelf) en de bron van Eenheid en Wijsheid.  

Ayahuasca is een neutrale kracht: de plant kan gebruikt worden voor positieve zaken en voor negatieve zaken. Alles hangt af van het niveau van de sjamaan/genezer die met deze plant werkt en die met zijn intenties, ervaring en zijn spirtuele verbindingen de kracht van de plant leidt.

Wat te denken van dit verhaal:

Mijn man Mark, is in April 2016, psychotisch en zwaar bezeten geraakt nadat hij had deelgenomen aan een ayahuasca ceremonie hier in Nederland.  Van een rustige, aardige, bescheiden man veranderde hij in een zeer agressief en totaal labiel persoon. Ik heb samen met hem een zoontje en wij waren allebei bang van hem. Ik heb diverse malen de politie moeten inschakelen en hen ook gemeld dat dit gedrag ontstaan is na een ayahuasca-ceremonie bij een organisatie in Nederland die ik hier niet bij name wil noemen op het Internet.

Ik heb de organisatie daarop aangesproken, maar wij werden verwezen naar een psycholoog(????) Nu kom ik zelf uit Peru en mijn man is daar ook vaak geweest. Zonder mij in te lichten is hij in psychotische toestand naar Peru vertrokken om daar hulp te zoeken bij sjamanen. Hij heeft daar 6 weken rondgezworven en 4000 Euro uitgegeven, Hij heeft echter niemand gevonden die hem kon helpen. Hij kwam terug naar Nederland omdat zijn geld op was. Zijn situatie was niet verbeterd. Uiteindelijk is hij bij Hannah van The Awakening terecht gekomen ( deze organisatie dus waarvan je nu op de website bent). Zij heeft hem met 1 behandeling van al zijn bezetenheid af geholpen en hij is nu weer volslagen normaal. Door al deze wantoestanden is hij echter wel zijn baan kwijt geraakt, is al ons spaargeld op en hebben we een half jaar in een hel geleefd. Duizendmaal dank aan Hannah zonder wie het waarschijnlijk nooit meer goed was gekomen. Zij is de enige in Nederland is die ik met ayahuasca vertrouw.  Geschreven door  Milka uit Tilburg. 

Reactie van Hannah: En dit is niet de enige persoon die verward en of zelfs psychotisch is geworden na ayahuasca-ceremonies.  Ik heb al minstens 15 andere mensen behandeld die in een ceremonie zijn geweest en zeer ernstig in de problemen zijn gekomen. Paniekaanvallen, angststoornissen, paranoia, slapeloze nachten, depressies, het waarnemen van demonen, allemaal zaken die wijzen op demonische bezetenheid. Er is in deze ceremonies vaak geen enkele sprake van enige vorm van begeleiding, laat staan dat er genezingen of bevrijdingen worden gegeven. Er wordt door hele onervaren mensen ayahuasca geschonken die van toeten noch blazen weten. Er zijn veel organisaties voor ayahuasca in Nederland, maar de meesten hebben geen verstand van zaken. En verwijzing naar een gesprek met een psycholoog slaat al in deze gevallen al helemaal nergens op. Alsof die van je een demonische bezetenheid kan afhelpen????  Persoonlijk vind ik dat deze mensen acuut moeten stoppen. Er wordt heel veel schade aangericht. 

Een echte goede ayahuasca sjamaan uit de Amazone moet een zeer zware training ondergaan van een jaar lang vasten en iedere dag ayahuasca drinken met een authentieke leraar op een afgelegen plek in de Amazone om op die manier alle aspecten van de ayahuasca te leren kennen. En die aspecten omvatten de wereld van het Licht en de wereld van het Duister, het ontstaan van ziekten en het genezen daarvan. Het herkennen van trauma's en het herkennen van de daarbij behorenden entiteiten en demonen en het bevrijden daarvan en het beschermen daartegen.  Dat is een ongelofelijke zware training en velen kunnen dat niet vol houden en geven hun ambitie om ayahuasca sjamaan te willen worden dan dus ook op. 

Het is dan toch wel heel vreemd dat in Nederland, Klaas of Marietje, na twee jaar ayahuasca drinken bij niet-authentieke sjamanen zichzelf wel klaar vinden om ceremonies te gaan geven. Ik heb regelmatig ayahuasca begeleiders gezien  die mogen bij mij niet in de ceremonie komen. Die mensen zitten zo zwaar onder de demonen, daar is geen beginnen meer aan. En zelf hebben ze niks in de gaten en denken ze dat ze volledig in het Licht staan.  Dat is dus Vals Licht en dat is precies de manier waarop de firma kwaad en duisternis te werk gaat. De begeleiders zitten zwaar onder de entiteiten en op die manier komen de deelnemers ook zwaar onder de entiteiten te zitten. Niemand heeft iets in de gaten (op een enkeling na die psychotisch wordt of angstaanvallen na de ceremonie krijgt)  en zo heeft het kwaad en duistenis vrij spel. En voor de organisatie is het KASSA!!!


Ik vind overigens niet dat iedereen die ayahuasca wil doen, bij mij moet komen,want dat is simpelweg niet mogelijk .Daar heb ik de tijd en de energie ook niet voor. Mijn ceremonies zijn altijd al vol geboekt. Vol betekent bij mij overigens max. 15 deelnemers en 2 healers en 2  assistenten. Groepen van 30/ 40 personen op een ceremonie (wat heel veel voorkomt in Nederland) kunnen niet tot de gewenste resulaten leiden. Met de enorme hoeveelheid energetische vervuiling die de gemiddelde mens met zich meedraagt is het niet mogelijk om grote groepen mensen tegelijkertijd ayahuasca te geven.

Wij hebben (met 2 healers en 2 assistenten) onze handen vol met werk aan de  begeleiding van 15 mensen. Met name omdat we ook veel persoonlijke genezingen geven. Zoals Karmisch Lichaam verwijderen of andere genezingen om entiteiten te verwijderen.

Ik poneer hier 3 stellingen:

1) Iedereen die grote groepen mensen tegelijkertijd ayahuasca geeft is een money maker die geen idee heeft van de intensiteit van dit werk. Ik zeg niet dat deze mensen te kwadertrouw zijn, maar ze hebben absoluut geen verstand van zaken. 

2) Ayahuasca is een enorme hype. Maar je kunt beter helemaal geen ayahuasca doen, dan ayahuasca drinken bij degene die geen idee heeft van de diepgang van dit werk. En de openingen die ontstaan zowel naar de wereld van het Licht als de wereld van de duisternis door het gebruik van ayahuasca. 
Het feit dat iemand een goede ervaring heeft, zegt niet zo heel erg veel. Je kunt denken een mooie ervaring te hebben en toch met een aantal entiteiten van een andere deelnemer naar huis gaan. Dat merk je vaak namelijk helemaal niet.  

3) Ayahuasca begeleiders die zeggen niet in het bestaan van entiteiten en demonen te geloven zitten zelf helemaal onder de demonen, slangen c.q. reptielen of zelfs Satan. En dit gebeurt,  omdat ze zelf als begeleider als een vangnet voor deze energie fungeren tijdens hun eigen slecht begeleide ceremonies. Ze kunnen daar jaren mee doorgaan zonder iets in de gaten te hebben, maar op een gegeven moment worden ze ernstig ziek, depressief, of krijgen een auto- of motor ongeluk. Dit werk heeft op de lange termijn enorme repercussies. En vanwege het gebrek aan kennis en respect voor de plant en haar tradities, slaat ze op een gegeven moment terug.

Maar ook bij wel goed opgeleide sjamanen die uit de Amazone komen, vinden er heel wat wantoestanden plaats.  Seksueel misbruik van westerse vrouwen die deelnemen aan hun ceremonies komt heel erg vaak voor. De journaliste Annie Oak heeft daar een heel uitgebreid onderzoek naar gedaan en haar resultaten gepubliceerd in een artikel getiteld: The abuse of power in ceremonies that use psycho-active substance. Je kunt dat hier lezen: abuse of power in ceremonies that use psychoactive substances

Veel mensen weten het niet, maar in het Amazone-gebied barst het van de zgn. zwarte ayahuasca sjamanen. Dat zijn sjamanen die met zwarte magie werken, met demonen en entiteiten en daarmee andere mensen ziek maken, heel veel ongeluk bezorgen en vaak ook vermoorden. Ik schat dat de helft van de ayahuasca sjamanen  in de Amazone met het Licht werkt en de andere helft met het kwaad en de duisternis. Ik heb zelf diverse van die zwarte sjamanen ontmoet in Ecuador en ook veel problemen met hen gehad, net als de meeste sjamanen die met het Licht werken.  Zie daarvoor o.a. mijn You Tube interviews en het hoofdstuk Bad Shamans op www.ayahuasca-ceremonies.org 

Zo vredig als het allemaal lijkt,  is het dus niet in de Amazone. Er is daar een continue strijd gaande tussen witte en zwarte sjamanen. Dit kun je overigens ook lezen in alle serieuze boeken die er geschreven zijn over ayahuasca sjamanisme en waarvan ik hieronder een paar zal noemen.  Zwarte sjamanen zijn levengevaarlijk. Ik ken zelf al drie witte sjamanen uit Ecuador en Peru die door zwarte magie om het leven zijn gekomen. En zwarte sjamanen werken dus ook met ayahuasca. En hun ayahuasca zaait dood en verderf vanwege de intenties van de zwarte sjamanen. Daaruit blijkt dus dat ayahuasca in zichzelf een neutrale kracht is die wordt geleid door de intenties en capaciteiten van de sjamaan die er mee werkt. 

Nog een waarschuwing: zwarte sjamanen reizen ook naar Europa om daar ayahuasca-ceremonies te geven. Ze doen zich voor als engelen van Licht, maar ondertussen.............   
Ik heb onlangs nog een Nederlandse vrouw moeten genezen en bevrijden die heel zwaar onder de zwarte magie zat. Ze had een tijd geassisteerd in  een groep van heel goed bekend staande sjamanen uit Peru, waar iedereen tegenop keek.  De zoon van de sjamaan was verliefd op haar en wilde met haar trouwen. Zij wilde dat niet en heeft dat heel duur moeten bekopen. Tegen de tijd dat ze bij mij kwam voor een behandeling was ze helemaal doorgedraaid en stond op het punt in psychiatrische inrichting te worden opgenomen. Ze was heel zwaar bezeten door demonen en met in totaal 6  individuele behandelingen heb ik haar kunnen bevrijden. Zij is zonder meer een van de ergste gevallen die ik ooit behandeld heb, Zwarte magie is het moeilijkste en gevaarlijkste om te behandelen. 

Zij wil nooit meer iets met ayahuasca sjamanen te maken hebben, maar de desbetreffende groep reist nog steeds door Europa en geeft ook nog steeds ceremonies in Nederland.  De onwetende deelnemers prijzen hen de hemel in, maar als je bij hen in een ceremonie zit is dat gevaarlijk en krijgt iedereen een paar demonen geplaatst in zijn/haar energieveld. En ik ken nog meer zwarte sjamanen die ceremonies geven in Nederland en Europa. (zie voor enkele namen onderaan dit artikel).
Het is niet eenvoudig voor een  leek om onderscheid te kunnen maken. Maar een ding is zeker, het draait heel vaak allemaal om geld. Het Amazone-gebied is doodarm en iedereen wil wel ceremonies geven in Europa vanwege het vele geld. Of ze nou witte of zwarte of helemaal geen sjamanen zijn.  Je zet een verentooi op je hoofd, je koopt een paar flessen ayahuasca, je roept dat je sjamaan bent en iedere Europeaan ligt aan je voeten. Enige vorm van kritisch bewustzijn schijnt in Europa niet te bestaan. 

Hier nog een reactie daarover van mijn Engelstalige website: A friend sent me your newsletter and I read your website article about the dangers of bad shamans. I have sat in a dozen or so ceremonies, mostly guided by westerners . Last August I did 4 ceremonies in an Oregon retreat with a small group. It seemed to go very well. Afterward a series a bad events began to happen one after another and have continued to this day. Since then I also developed a bad, although intermittent, internet porn addiction, which I never had before. The couple in Oregon had been trained by a Mestizo in Peru. I also had Toad medicine ceremonies two weeks before and two weeks after the 4 Aya ceremonies. I actually feel much worse after these ceremonies than I was before. 

En wat te denken van dit wat iemand mij schreef (Mei 2017):

I came back from Ronda, Spain 2 days ago after leaving an Ayahuasca retreat held by an organisation calling themselves “Spirit of Aya”. They are not good people, or maybe they are/used to be but something has hi-jacked them and it is some sort of dark/evil/digital entity posing as Ayahuasca healers. It’s very creepy. I saw it jump between their bodies and I heard it thru the Icaros and it is foul. 
They (Jacob, Mireille, David, Daniel) claim to be facilitators/Ayahuasceros but know nothing about how to deal with demonic entities, or hold sacred space. It was a shit show. During the ceremonies I saw their energies and what they were trying to do. The more I healed, the more I became aligned with my Higher Self, the more Light I brought in and the more they started to focus right on me. Before I left, I saw that they would try to rape me to break me. Bottom line, I feared for my life and left in a hurry. 
My friend who is a healer went into my energy field and cleared out most entities she could find. 
BUT. I want to keep working with Ayahuasca, 2-3 more sessions as soon as possible but in a SAFE setting. (I did have healing around strength and realising my truth and who I am, but wasn’t able to be vulnerable at all, I spent most of my ceremonies battling them and the demons that were released into the room and protecting the space, so I had very little time to work on my own stuff. 


Ik kan hier zoveel verhalen over vertellen: ervaringen die ik heb opgedaan met mensen die ofwel bij de verkeerde persoon ayahuasca hebben gedronken ofwel zelf op een  verkeerde manier ayahuasca hebben gegegeven, daar kan ik een half boek mee vullen. Dus dat moet wachten tot ik de rust en tijd heb, omdat allemaal op te schrijven.  

Verder lezen over dit onderwerp:

Michael Harner - een Amerikaanse prof. in de Antropologie en oprichter van het Centre for Shamanic Studies. Hij heeft heel veel onderzoek gedaan naar ayahuasca sjamanisme en heeft een aantal diepte interviews met zwarte sjamanen van de Shuar stam uit Ecuador. Zij vertellen daarin o.a. hun energetische aanvallen met demonen en over hun onverzadigbare drang tot doden.  Shocking!

Peter Gorman  Ayahuasca in my blood  (beschrijft oa. heftige spirituele gevechten tussen een zwarte en witte sjamaan waarin de demonen om je oren vliegen) 


R. Stuart  Ayahuasca Tourism: a cautionary tale 
(waarschuwt enorm voor de gevaren van het  ayahuasca toerisme in Zuid-Amerika; oplichting, sexueel misbruik van vrouwen en demonische bezetenheid zijn schering en inslag 
 

Part of the Huni Kui clan from Brasil is deep into black magic and they do lots of ceremonies in the Netherlands

But there are many more corrupt shamans. Disappointed participants have published there stories on Internet.  A absolute no go is Center Baris Betsa from the "famous" shaman Guillermo Arevalo in Peru. In the following article you can read a story from December 2014 where 6 participants fled from this center. They say that in this center the shamans sexually abuse woman, steal money and bring the lives of the participants in danger. This is the link:
Warning: Baris betsa owned by Guillermo Arevalo is dangerous

/

 

E-mailen
Map
Info