Free your Mind  

Wat is ayahuasca?

In het Amazonegebied groeien enkele zeer speciale planten die samen als een thee gebruikt worden onder de naam ayahuasca. De planten zijn bij de inheemse bevolking al eeuwenlang bekend voor hun zeer krachtige genezingen. Er zijn ongeveer 700 ayahuasca drinkende stammen in de Amazone en die wonen in het regenwoud van Ecuador, Peru, Colombia, Bolivia en Brazilia.

Ayahuasca wordt ook wel de liaan van de ziel genoemd, omdat het helpt om het contact tussen lichaam en ziel te herstellen. Ayahuasca kan je bevrijden van veel overtollige ballast. Het is een middel om diep in je onderbewustzijn af te dalen, jezelf beter te leren kennen en het is een enorme genezer. Regelmatige deelname aan ayahuasca-ceremonies kan de kwaliteit van je leven blijvend verbeteren.

Ayahuasca is een holistich medicijn, het werkt op meerdere gebieden tegelijk: 

lichamelijk
 door overgeven en diarree. Verontreinigingen die zich in vele jaren hebben opgestapeld kunnen eruit komen. Ayahuasca reinigt het organen en bloed en het resultaat hiervan is vergelijkbaar met een periode van vasten, waardoor je je nog dagen licht, soepel, fit en energiek kan blijven voelen. Mensen die regelmatig ayahuasca drinken gaan er jonger uitzien, krijgen hun natuurlijke gewicht terug, zijn energiek en voelen zich fit en vitaal.

2) emotioneel werkt ayahuasca reinigend en versterkend want diep in het onderbewustzijn weggestopte emoties kunnen naar boven komen en emotionele blokkades komen aan de opervlakte zodat deze verwerkt kunnen worden. Ayahuasca kan, soms door confrontatie met je angsten, je helpen je angsten en onzekerheden te overwinnen, en meer gevoel van liefde en vertrouwen toe te laten in je leven. Ook heeft het een anti-depressieve werking en verdrijft het somberheid en duistere gedachten.

3) mentaal op dit vlak kan ayahuasca je helpen andere, minder voor de hand liggende perspectieven te krijgen, en na te denken over dingen op een manier die niet direct voor de hand ligt. Het kan je helpen een andere kijk te geven op hoe je denkt over je leven, jezelf, de werkelijkheid, anderen en de relaties tussen dit alles. Het vermogen tot introspectie en visualisatie is verhoogd onder invloed van de ayahuasca. Veel mensen rapporteren dat ze helderder kunnen denken en de zintuigen gescherpt worden.

4) spiritueel: onder invloed van de ayahuasca opent de ziel zich voor spirituele dimensies, waardoor een diep gevoelde eenheid, harmonie en vrede ervaren kan worden. Spirituele entiteiten, zoals de geesten van de medicijnplanten, totemdieren, gidsen en engelen kunnen gezien worden.  Je kunt je bewuster worden van de hogere aspecten van jezelf en naarmate het ritueel vordert en je je afval kwijtraakt kom je steeds dieper in aanraking met een echt gevoel van liefde, eenheid en harmonie. Dit zit in iedereen, maar is vaak niet toegankelijk door alle negativiteit die er nog zit. Zodra zich dat oplost is er ruimte voor andere gevoelens en dat is ook blijvend in je leven.

Het gebruik van ayahuasca dient altijd in een spirituele context plaats te vinden. Het kan niet alleen als psycho-therapeutisch middel gebruikt worden, zoals veel westerlingen schijnen te denken. Zonder spirituele context en bescherming is het gebruik van ayahuasca gevaarlijk en onverantwoordelijk.

Als je ayahuasca drinkt maak je contact met je eigen bewustzijn, je onderbewustzijn, maar ook met het bewustzijn dat buiten onszelf leeft. Een bewustzijn dat voorbij de wereld van de vijf zintuigen ligt, een wereld die we in ons normale bewustzijn niet kunnen waarnemen en die bestaat uit allerlei spirituele dimensies en de daarbij behorende wezens. 

We gebruiken deze planten in een veilige setting met het doel  ons bewustzijn te verruimen en onze kennis te vergroten, zodat we ons  kunnen verbinden met ons Hoger Zelf om van daaruit de juiste keuzes voor ons leven te kunnen maken. Daarom is de therapeutische waarde van ayahuasca heel groot, 

"The scientific evidence on ayahuasca is limited, but it is known to activate repressed memories in ways that allow people to come to a new understanding of their past. In some cases, it helps people work through memories of traumatic events, which is why neuroscientists are beginning to study ayahuasca as a treatment for depression and PTSD. Uit: What een ayahuasca retreat showed me about my life. https://www.vox.com/first-person/2018/2/19/16739386/ayahuasca-retreat-psychedelic-hallucination-meditation
E-mailen
Map
Info